Valg af tagtype til gammel villa

Alt om babyudstyr og bæreselerå er det blevet tid til at få udskiftet vores gamle tag på villaen og hold da helt op det er noget af en opgave. Nu er det ikke længere nok blot at ringe til den lokale tagdækker og sige de skal komme og installere et nyt tag på huset, nej nu skal man først beslutte hvad tagtype man ønsker at få lagt på sin villa og om det skal ligges på det eksisterende tag eller det gamle skal fjernes helt. Det gamle tag på huset er et mat sort tegltag som efterhånden er blevet så slidt af det drypper ind når det regner meget, de er blevet kedelige og slidte at se på.

Først overvejede vi om det kunne betale sig at få det gamle tag renoveret i stedet for at få lagt et nyt tag, men vi kan se at det alligevel ville betyde at en stor del af de gamle teglsten alligevel skulle fjernes og så kunne man jo lige så godt få lagt et helt ny tag.
Nu er de helt store overvejelser så om vi skal få lagt et betontag, tegltag eller et skifertag, alle har jo sine fordele og ulemper. Vi har allerede fravalgt tagpap da jeg personligt ikke syntes det er en attraktiv løsning til et gammelt hus, og ståltag fordi jeg syntes det ser en smule for kunstigt ud.

Problemet med et betontag er at det vil blive for tungt til at kunne lægges på et eksisterende tag, så hvis vi vælger at beholde det gamle tag og lægge et nyt over på er det for mig kun 2 løsninger, et tegltag af traditionelle sorte teglsten og et tag i enten eternitskifer eller naturskifer.
Eternitskifer er ikke helt så elegante men betydeligt billigere end naturskifer, men jeg syntes de efter nogle år, kommer til at se lidt for slidte ud så valget lige nu står mellem naturskifer og tegl. Så smid dit barn i sin bæresele, og gå en tur rundt om dit hus mens du tjekker dine tagsten.

Et skifertag er klart den dyreste løsning men også den pæneste så om vi vælger den ene eller anden løsning kommer til at afhænge af hvad hele opgaven vil kosten og i den forbindelse har jeg bestilt et gratis tagtjek hos tagprofferne. Det betyder at om 1 uge kommer en af deres tagdækkere ud og undersøger mit gamle tag og jeg får besked på om det vil være muligt at lægge et nyt tag oven på eller om det gamle skal rives ned, derudover vil jeg så efterfølgende få tilsendt et uforpligtende tilbud som jeg så kan vælge at benytte mig af eller finde en anden løsning.

Er jeg ikke tilfreds med deres pris er der jo heldigvis mange andre tagfirmaer som også tilbyder et gratis tagtjek og gratis rådgivning, for som en ganske almindelig nyuddannet person med hus er det stadig alt for mange faktorer involveret i at få lagt et nyt tag til at jeg selv vil kunne overskue det hele og træffe den bedste beslutning. Jeg har som sagt en god ide om hvad jeg vil have men mangler stadig at få noget mere indput fra eksperterne.
Så hvis der sidder nogen her og ved alt om tag er i meget velkommen til at kontakte på mig på Gamer85DK@yahoo.com og fortælle mig om jeg er helt galt på den i de overvejelser som jeg har gjort mig eller om jeg er inde på noget af det rigtige. Men nu venter jeg i hvert fald lige til dem fra tagprofferne har været her og kommer med lidt ekstra rådgivning og forhåbentligt en pris på hvad jeg kan forvente at det cirka vil koste at få lagt et nyt tag på en gammel villa.

Kilder: